Acryl

Acrylnagels

 

 

Wat zijn acrylnagels


Met acryl kunt u uw natuurlijke nagels verlengen of verstevigen. De verlenging kan zowel met tips als met sjablonen. Met acrylnagels kunt u de lengte van uw nagels zelf bepalen. Indien u zelf al mooie lange nagels heeft, dan zal ik alleen een verstevigende laag acryl of gel aanbrengen. Dit wordt een 'overlay' genoemd.

Acryl bestaat uit twee delen, namelijk poeder (polymer) en vloeistof (monomer). Door deze twee bestandsdelen te mengen met elkaar vormt er een bolletje wat gemodelleerd kan worden op de nagel. Tijdens het modelleren van dit bolletje zal het acryl vanzelf uitharden in de lucht.

Als het acryl hard genoeg is, kunnen de nagels in vorm worden gevijld. Door polijsten en het aanbrengen van een topcoat worden de nagels mooi glanzend. Het acryl heeft in totaal 48 uur nodig om geheel uit te harden.

 

Het zetten van acrylnagels


Nadat uw handen gedesinfecteerd zijn worden uw nagelriemen voorzichtig losgemaakt, gevijld en daarna wordt er met een zachte vijl de glans laag van uw nagel afgehaald. Om er voor te zorgen dat de tip / kunstnagel goed hecht wordt de natuurlijke nagel eerst vetvrij gemaakt.

Als er gekozen is voor sjablonen dan wordt er eerst een sjabloon aan uw vinger vastgemaakt, waarop de nagel wordt gemodelleerd met een bolletje acryl. Na het verwijderen van het sjabloon wordt de nagel op lengte en in model gevijld en verder afgewerkt met de eventuele nailart en een topcoat. Verder worden de nagelriemen in gesmeerd met olie en uw handen met een crème.

 

De kleur van de nagels


U kunt kiezen voor een naturel look, maar misschien wilt u wel een French Manicure.. Dat zijn nagels met een roze nagelbed en een (fel) witte rand. Wisselt u graag af met verschillende kleuren nagellak, dan adviseer ik naturel, zodat de lak extra mooi uitkomt. Het faden van glitters is ook een hele leuke optie! U laat hiermee twee kleuren in elkaar overlopen, zonder dat je een duidelijke lijn ziet. Wilt u iets bijzonders? Dan kunt u natuurlijk ook kiezen voor een mooie Nailart.

 

Verlenging


Het grote voordeel van kunstnagels is dat al uw nagels direct dezelfde lengte krijgen. Uw nagels zijn op iedere gewenste lengte te maken. Het is wel goed te weten dat hoe langer de nagels zijn, hoe kwetsbaarder ze zijn. Veel vrouwen moeten wennen aan (erg) lange nagels. Ik adviseer eerst een gemiddelde lengte te kiezen. Bij de volgende afspraken kunnen we de lengte dan aanpassen.

Zijn uw nagels te kort of ongelijk van lengte, dan is verlengen een goede optie.

Qua model zijn er verschillende mogelijkheden, vierkant, ovaal/rond, amandel, stiletto, etc.

 

Onderhoud


Acrylnagels hebben bijna geen onderhoud nodig. Eén keer per dag met nagelriemolie in masseren is voldoende. De olie zorgt er voor dat de natuurlijke nagel verzorgd wordt, en houdt de acrylnagels tevens flexibel.

 

Nabehandeling


Kunstnagels of een versteviging van de natuurlijke nagels kunt u blijven dragen zolang u wilt. Omdat uw eigen nagels doorgroeien onder de kunstnagels, moet u wel regelmatig de uitgroei bij de nagelriem laten bijwerken. Afhankelijk van de vorm en groei van uw natuurlijke nagels is een nabehandeling iedere twee tot vijf weken noodzakelijk. In overleg kan ik de nagels naar uw wensen aanpassen en de eventuele reparaties uitvoeren. Na deze behandeling zien uw nagels er weer als nieuw uit.